Monday, September 6, 2010

Cascando ~ Samuel Beckett


I

perse jo vetem te deshperuarit e
rasteve te
ndarjes se fjales

eshte jo me mire aborti se te jesh shterpe

oret pasi ti ke ikur jane kaq te zymta
ata gjithmone do te fillojne te hiqen zvarre teper shpejt
kanxhat duke mberthyer verberisht shtratin e deshires
duke treguar kockat e te dashurve te vjeter
zgavra te mbushura dikur me sy si te tute
cdo gje gjithmone eshte me mire teper shpejt se sa kurre
deshira e zeze duke njollosur fytyrat e tyre
duke thene perseri nente dite kurre s'i pluskoi te dashurit
as nente muaj
as nente jete


II

duke thene perseri
nese ti nuk me meson mua une nuk do te nxe
duke thene perseri eshte nje e kaluar
madje nga kohet e kaluara
kohet e kaluara te lutjeve
kohet e kaluara e te dashurit
nga te diturit e te mos diturit te te pretenduarit
nje e fundit madje e koheve te kaluara e te thenit
nese ti nuk me do mua une nuk do te duhem
nese un' nuk te dua ty une nuk do dua

tund'sja e fjaleve te ngrira ne zemer perseri
dashuri dashuri dashuri zhurma e mbytur e kumarxhiut te vjeter
duke therrmuar t'pandryshueshmen
hirrë te fjaleve

te tmerruar perseri (i tmerruar)
prej te mos dashurit
prej te dashurit dhe jo ty
prej te qenit i dashur dhe jo nga ty
nga te diturit e te mos diturit te te pretenduarit
duke pretenduar

Une dhe gjithe te tjeret qe do te te duan
nese te duan


III

veç nese ata te duan ty

No comments:

Post a Comment