Tuesday, August 24, 2010

ENUEG II ~ Samuel Beckett

bote bote bote bote
dhe fytyra jote e vrazhde
re perballe mbremjes

De mortuis nihil nisi*

dhe fytyra turpshem e bere pluhur e hi
teper vone per te erresuar qiellin
e kuqur tutje neper mbremje
e tundur vrullshem si nje gabim.

veronica mundi
veronica munda
na jep nje fshikullime per dashurine e Juzuit

te djersitur si Judat
te lodhur nga vdekja
te lodhur prej policeve
shputat ne marmalate
duke djersitur me bollek
zemer ne marmalate
tymos me teper fruta
zemra e vjeter zemra e vjeter
duke percare kongresin
edhe te garantoj ty
i shtrire ne Uren O'Connell
me sy te zgurdulluar drejt tulipaneve te mbremjes
tulipanet e gjelber
duke rrezellitur perqark qoshes si nje anthraks
duke ndricuar mbi varkat e Guinness

Ngjyrimi**, fytyra
teper vone per te ndricuar qiellin
madje edhe, une te siguroj ty.


* - "De mortus nihil nisi bonum" nga latinishtja "Prej te vdekurve, asgje vec miresi"
** - ngjyrimi (muzikor)


1 comment:

 1. Compliments for your blog and long life blogger to you,I invite you to see the photo blog,
  CLICK PHOTOSPHERA

  Each week released a new album

  Greetings from Italy

  Marlow

  ReplyDelete