Tuesday, August 24, 2010

AGIMI (ALBA) ~ Samuel Beckett

perpara mengjesit ti do te jesh ketu
dhe Danteja edhe Logos edhe gjithe shtresat e misteret
dhe hena e damkosur
tutje rrafshit te bardhe te muzikes
qe ti do e ngresh ketu perpara agimit

mendafshi i rende e elegant tek kendon
perkulet ne kupen e zeze te arekes*
bie shi mbi lulet bambu te shtigjeve te hirta te shelgjeve

edhe pse ai te cilit iu nenshtrove me gishterinj te meshires
per te vertetuar pluhurin
nuk do t'i shtohet bujarise sate
bukuria e se ciles do te jete nje vele** perpara meje
nje shpallje e vetes se mbytur neper stuhite e simboleve
aq sa nuk ka as diell e as zbulesa
dhe as viktima
vetem une dhe pastaj vela
dhe trupi i vdekur.


* - lloj palme ne Indi
** - rrobe e perdorur per te mbeshtjelle kufomen gati per varrosje

No comments:

Post a Comment